Imagen de cabecera noticias

Com em queda la taxa de descobertura l’any 2023?

18 abril 2023
autónomo trabajando

Soc autònom, cotitzo per la base mínima i els meus rendiments nets són de 2.000 euros mensuals. Com em queda la taxa de descobertura l’any 2023?

La implantació del nou model de cotització per a tots els autònoms que cotitzin per la base mínima i obtinguin uns rendiments nets de 2.000 euros mensuals comporta:

  • Augment del nivell de cotització. Cotitzarà un 7 % més que el 2022.
  • Cotització en relació amb els rendiments nets obtinguts. Cotitzarà per un 51 % dels rendiments nets.
  • Cotització en relació amb el Règim General de la Seguretat Social. El nivell de cotització és d’un 15,75 %, notablement per sota dels treballadors per compte d’altri (entorn d’un 37 %).  
  • Taxa de descobertura. La taxa de descobertura general es redueix en 3 punts percentuals (del 52 % al 49 %). La situació s’agreuja en determinades contingències.

En definitiva, malgrat augmentar el nivell de cotització, no ho fa prou per reduir l’alta taxa de descobertura (en cas de produir-se alguna de les contingències previstes, només comptaria amb 1 de cada 2 euros de què disposa).

cotizacio

 

Noticias Relacionadas

20 setembre 2023
Com en anys anteriors, pots gaudir amb Surne del bàsquet en directe.
4 agost 2023
Una de les mesures que ha cridat més l’atenció dels analistes i els contribuents és l’establiment de la denominada cotització addicional de solidaritat.
13 juliol 2023
Una de les mesures principals de la reforma del sistema públic de pensions del 2023 és la que es coneix com a “igualació de les pensions”. Abans de tot, cal aclarir que aqu