Imagen de cabecera noticias

El Maitena s’apunta a l’Abra la Regata SURNE-Trofeu Eskarra

06 juny 2022
Regata-SURNE-Trofeo-Eskarra

30 vaixells van prendre part en aquesta històrica prova, que es va celebrar en un dia ennuvolat i amb més vent del que s’esperava.

El Kenex V, el Marmotinha, el Symphony i el Fingolfin es van emportar la resta de les classes.

La XVII Regata SURNE-57è Trofeu Eskarra va tornar a les aigües biscaïnes de l’Abra amb la victòria final del Maitena en la classe Regata, també guanyador absolut; del Kenex V, d’Ignacio Giménez, en Creuer I; del Marmotinha, de Koldo Báez, en Creuer II; del Symphony, de Javier Onaindia, en la classe sense certificat, i del Fingolfin entre els monotips 80.

En els vaixells de la classe Regata va brillar més que ningú el Maitena, de Mikel Emaldi, que va gaudir de la navegació i d’unes condicions que van beneficiar el Farr 45 del Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club, organitzador d’una de les cites més esperades al Cantàbric. En segona posició es va situar la tripulació del Despeinada, de Carlos Maidagan, amb l’Akelarre, de Mauricio Guibert, tercer, després dels dos recorreguts programats pel Comitè per a aquesta classe.

D’altra banda, el Kenex V, del Reial Club Nàutic de Laredo, es va imposar amb claredat en Creuer I, seguit pel Thelonius, el Modark i el Tchin Tchin, els tres empatats amb 6 punts. El millor en Creuer II, com fa un any, va ser el Marmotinha, de Koldo Báez, d’Orza, amb el Kohen, de Juan Carlos Estefanía, en la segona plaça. Entre els vaixells sense certificat, el primer va ser el Symphony, del patró veterà Javier Onaindia; el segon va ser el Nexus; el Ramper es va situar en tercera posició, i l’Emilu va quedar quart.

La general absoluta de Creuer-Regata la va encapçalar el Maitena, la tripulació del qual va alçar el bell trofeu al lliurament de premis, i van completar el podi el Kenex V, en segona posició, i el Despeinada, que va quedar tercer.

Entre els vaixells de la divisió J80, el Fingolfin va ser el més regular i va guanyar la primera mànega, després d’una bona sortida, i després dos segons llocs en dura pugna amb el Biobizz i el Fhimasa. En el segon lloc de la general es va classificar, a només un punt del vencedor, el Biobizz, de José Azqueta, que es va imposar en el segon recorregut, i el Fhimasa Escuela de Vela José Luis de Ugarte, de Nicolás Viar, va ser tercer, que es va apuntar una última mànega, la de més milles, que va acabar amb un bonic triangle a l’Abra interior amb boies a les rodalies de Portugalete i d’Algorta. El Vissi va acabar quart i el Jet Set va ser cinquè. Després, es van classificar el Mandovi dalecandELA, l’Obélix i l’Ausart.

Una de les proves clàssiques de la vela al Cantàbric es va disputar des de les 13.30 h en un dia ennuvolat amb vent del nord-nord-oest de set a tretze nusos i una mica de pluja en el tram final. Aquesta regata també va servir per puntuar de cara al I Trofeu Engels & Völkers. Des d’aquest mes de juny que acaba de començar fins a finals de setembre, tenen lloc a l’Abra diverses regates notables al calendari del Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club. I una de les proves més rellevants per a creuers i vaixells de la classe J80 com és la XVII Regata SURNE-57è Trofeu Eskarra va advertir que les competicions capdavanteres de la vela s’instal·len a l’Abra.

Noticias Relacionadas

26 setembre 2022
A Espanya hi ha més de 3,3 milions d’empreses, més de dos milions i mig de les quals són microempreses (fins a 9 assalariats).
31 agost 2022
El teixit empresarial espanyol es caracteritza per estar integrat per empreses de dimensió reduïda (el 97 % facturen menys de 2 milions d’euros i el 95 % tenen menys de 9…
8 agost 2022
L’augment de l’esperança de vida en una societat, si bé és una gran notícia que reflecteix el desenvolupament que ha assolit, també comporta una sèrie de riscos, entre els quals de