Imagen de cabecera noticias

X Aniversari de l’Estropatada WOP: 10 anys creixent amb tu

05 maig 2022
X Aniversario de la Estropatada WOP

La cursa de bioànecs tindrà lloc el diumenge 12 de juny a l’esplanada de l’Itsasmuseum, on tornarà la tradicional gran festa familiar.

La Fundació The Walk On Project ha presentat la X Estropatada WOP, un dels esdeveniments més esperats a la ciutat, que enguany celebra el desè aniversari. L’Estropatada va sorprendre tothom el 2013 i mira de fer-ho en cada edició. Aquesta cursa a la ria de Bilbao, en aquests moments de bioànecs, s’ha convertit en un clàssic i en una cita tradicional que destaca al calendari d’actes de la vila.

Aquest 2022 serà el diumenge 12 de juny a l’esplanada de l’Itsasmuseum i programarà una increïble festa familiar, d’aquelles que de debò es troben a faltar després dels temps de pandèmia, que tornarà a ser el millor pla, amb música, actuacions, gastronomia, jocs de tota mena per els més petits, parades de venda i la mateixa cursa amb el llançament dels ànecs a la ria des del pont Euskalduna.

“Ja són 10 anys creixent amb tu, com diu l’eslògan d’aquesta edició. Estem, com sempre, molt feliços i il·lusionats amb aquest esdeveniment tan ‘de Bilbao’ i tan estimat pels milers de bilbaïns i bilbaïnes que sempre acudeixen a la cita i participen en els actes i compren els tiquets per sumar hores de lluita contra les malalties neurodegeneratives. Llançarem uns 20.000 ànecs”, va destacar Mikel Renteria, fundador i director de The Walk On Project, en la presentació especial celebrada al pantalà de Pío Baroja.

Aquesta desena Estropatada compta amb el patrocini de Fundació ”la Caixa”, Ajuntament de Bilbao, Diputació Foral de Bizkaia, Fundació EDP, Eroski, El Correo, López Landa, Metro Bilbao, Surne, Toyota Japancar, Yimby.

La roda de premsa va ser molt original, com tot el que es proposa WOP, en celebrar-se a bord del catamarà Ibai Eder de Bilboats, escortat per tres ànecs gegants que van navegar durant un quart d’hora per la ria, davant de l’ajuntament i fins al pont Zubitzuri.

Ara, després d’una dècada, la famosa Estropatada torna a la seva cita amb Bilbao i amb la seva ciutadania i visitants. Des de l’organització han capejat temporals, s’han adaptat a les circumstàncies de cada moment, han descobert sorpreses de tota mena i han treballat sempre amb una il·lusió enorme perquè la tradicional i única cursa d’ànecs geolocalitzats solqui la ria any rere any des de 2013. Com sempre, buscant un esdeveniment que es caracteritza per l’excel·lència i contínues millores i sorpreses. Per exemple, la de la sostenibilitat dels aneguets, que des de 2021 són bioànecs: els primers ànecs del món fabricats amb materials d’origen vegetal.

Els tiquets per participar-hi i sumar hores de lluita estan disponibles a wopato.com i a la nova botiga temporal de WOP a Bilbao (Máximo Aguirre, 24). L’Estropatada també coincidirà amb la tercera edició del WOP Challenge Bilbao Bizkaia.

WOP destina el benefici de tota la seva activitat (Estropatada, concerts, proves esportives, festivals, venda de productes…) a la recerca de teràpies per a malalties neurodegeneratives. Fins a la data s’han destinat més de 400.000 euros dedicats a la lluita contra malalties neurodegeneratives amb diversos projectes internacionals.

 

Noticias Relacionadas

23 juny 2022
El patrimoni sota gestió dels plans de pensions del sistema individual i d’EPSV va disminuir un -1,17 % durant el mes de maig, de manera que el total gestionat se situa en 90.436…
6 juny 2022
30 vaixells van prendre part en aquesta històrica prova, que es va celebrar en un dia ennuvolat i amb més vent del que s’esperava.
13 maig 2022
S’ha disputat a les aigües de l’Abra del 13 al 15 de maig, amb les millors tripulacions femenines d’Espanya en la classe J80