Benvinguts al lloc web de Surne

 

Producte destacat, dependencia
 
 

40 vaixells participen a l’Abra en la Regata SURNE-Trofeu Eskarra

07/06/2018 Aquest dissabte, 9 de juny, la Regata SURNE-Trofeu Eskarra indica l’inici de les proves més destacades al Cantàbric.

Les aigües biscaïnes de l’Abra allotgen, des d’aquest mes de juny fins al final del mes de setembre, moltes de les regates més importants del calendari del Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club. La primera d’aquestes és la XIV Regata SURNE - 54è Trofeu Eskarra, una cita per a creuers i vaixells de la classe J-80, que adverteix des d’aquest dissabte que les competicions més importants de vela s’aproximen a l’Abra.

Va ser l’any 1964 quan es va celebrar la primera edició de l’històric Trofeu Eskarra, una prova de la vela basca amb molta tradició. Prop de 40 embarcacions de les classes creuer i monotipus J-80, amb sortida a les 13 h, navegaran per optar al triomf en una regata amb molta tirada entre les tripulacions, que consideren que aquesta regata és una de les més especials de l’extens calendari del Club de Las Arenas.

Per això, els regatistes aspiren a inscriure el nom del seu vaixell en el trofeu que aixecarà el vencedor absolut d’un Trofeu Eskarra que va néixer per una iniciativa del qui va ser president del Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club, el senyor Ramón Zubiria, com a homenatge a José Luis Azqueta i el seu veler Eskarra.

Fa un any es van imposar l’Akelarre de Mauricio Guibert en la classe A, el Gaitero de Juan Valdivia en la classe B, el Lasai d’Ainara Jauregui en la classe C i el Biobizz de José Azqueta en la classe sense certificat i guanyador absolut en la classificació global.


Altres notícies

Página: 1 de 11