Benvinguts al lloc web de Surne

 

Producte destacat, dependencia
 
 

Iñurrategi, Vallejo i Zabalza fan el seu cim més important

27/07/2017 L’expedició WOPeak17, patrocinada per Surne, salva el muntanyenc italià Valerio Annovazzi al Gasherbrum II.

A Surne estem orgullosos de formar part de la gran família WOP per tots els valors que representa, que amb aquest rescat han quedat demostrats una vegada més. També volem fer nostres les declaracions de la cordada: “Per a nosaltres això és l’exemple màxim de l’alpinisme en què creiem. Estem feliços perquè aquest és el millor dels cims. La vida és el cim més important.”

L’expedció, formada per Alberto Iñurrategi, Juan Vallejo i Mikel Zabalza, havia donat per conclosa el cap de setmana passat l’expedició WOPeak 2017 després d’haver tornat al camp base sense haver assolit el cim. Tanmateix, quan els alpinistes donaven per finalitzada la seva expedició desconeixien que encara els faltava el seu cim més important.

Dins d’una expedició comercial que anava arribant al camp base després d’haver fet cim al Gasherbrum II, faltava el muntanyenc italià Valerio Annovazzi. Els van dir que l’última vegada que l’havien vist havia estat al camp 3, a uns 7.100 metres. Van decidir sortir a buscar-lo les primeres hores de dilluns. Després de 12 hores, van trobar el muntanyenc italià deshidratat i amb símptomes de congelacions després d’haver passat quatre dies, als seus 59 anys, a més de 7.000 metres sense gairebé menjar ni beure. Li van donar menjar, aigua i medicaments i van decidir baixar-lo immediatament al C 2 (a 6.500 metres), on van dormir.

Aquest dimarts 25 de juliol han descendit “amb Valerio baixant pel seu propi peu i fent torns entre els tres per assegurar-lo en curt en tot moment, amb la corda molt tensa, des del C 2 fins al camp base. Cap helicòpter, en aquestes condicions meteorològiques, podria arribar fins aquí”, estima la cordada. “Després del desànim per l’expedició, estem tremendament satisfets” conclou la cordada, que confia en la recuperació total de Valerio Annovazzi.

WOPeak és una iniciativa impulsada per la Fundació The Walk on Project –que finança l’expedició–, entitat que està dirigida a la lluita contra les malalties neurodegeneratives i a la divulgació d’aquestes patologies.


Altres notícies

Página: 1 de 10