Benvinguts al lloc web de Surne

 

Producte destacat, dependencia
 
 

40 vaixells prenen part en la XIII Regata SURNE - 53è Trofeu Eskarra.

09/06/2017 Les aigües biscaïnes de l’Abra allotgen, des d’aquest mes de juny fins al final del mes de setembre, moltes de les regates més rellevants del calendari elaborat cada any pel Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club. La primera d’aquestes és la XIII Regata SURNE - 53è Trofeu Eskarra, una cita per a creuers i vaixells de la classe J-80, que avisa des d’aquest dissabte que les competicions més importants de vela arriben a l’Abra.

Va ser l’any 1964 quan es va celebrar la primera edició de l’històric Trofeu Eskarra, una prova de la vela basca amb molta tradició. Aquest cap de setmana ja es compleixen 53 anys d’aquell recordat inici. Prop de 40 embarcacions de les classes creuer i monotips J 80, amb sortida a les 14 h, navegaran per aconseguir el triomf en una regata que agrada molt als aficionats a la vela.

Desenes d’unitats de la flota del Cantàbric es deixen veure en aquesta XIII Regata SURNE - 53è Trofeu Eskarra, consolidada com una de les proves més esperades i que va canviar la seva denominació fa tretze anys per motius de patrocini. Les tripulacions consideren que aquesta regata és una de les més especials de l’extens calendari. Per això, anhelen inscriure el nom del seu vaixell en el trofeu que aixecarà el vencedor absolut després d’una prova que ha traspassat la barrera dels 50 anys. El Trofeu Eskarra va néixer com una iniciativa del qui fou president del Club de Las Arenas, el senyor Ramón Zubiria, com a homenatge a José Luis Azqueta i el seu veler Eskarra.

Fa un any, després d’un recorregut de 12 milles, es van imposar l’Ashandar WOP, de Lorenzo Mendieta en la classe A, el Go Blue, d’Ángel Herrerías en la B, el Saetta, d’Antonio Díez en la classe C, l’Egurbi, d’Íñigo Aldea en la D, i el Biobizz, de José Azqueta entre els monotips J 80.


Altres notícies

Página: 1 de 10